Monday, March 14, 2011

Komik Tsunami BHarian sensitif?




aper yang korang nampak dalam gambar nih?
aper maksud gambar nih?
bagi korang sensitif ker?

Kebelakangan ni, macam2 bende orng tngk atau dengar dan tafsir bukan2, mengarut, kaitkan dengan macam2 bende,illuminati, freemason, syaitan, dan macam2 lagi, contoh paling best, iklan raya tv3. Bende yang mudah simple orang nak complicatedkan jadi mcam2, ade double meaning la aper la,zzzz..

Tapi bila tngk gambar nih, xde pulak nak cari maksud tersembunyi,zzz, nampak macam mempersendakan jepun yng baru kene gempa bumi jer,zzz,

Sbb orang kita suka cari maksud tersembunyi or double meaning, ini pendapat aku...

Ultraman sebagai ciptaan manusia yang hebat atau hanya manusia yang mempunyai kuasa yang besar samada dalam politik atau mmg ada kuasa luar biasa di muka bumi.

Tsunami sebagai hukuman ALLAH yng meyatakan walau sehebat mana manusia atau ciptaan nya masih x dapat menyaingi kuasa ALLAH YANG MAHA BERKUASA.

Kesimpullannya, daripada melihat ini sebagai satu sindiran, baik dijadikan peringatan.

this is my 2 cent, its up to me how i spend it...

2 comments:

Ilyana Z Fauzy said...

Nice one! :~)

Nisa~ said...

aku pun sbnrnye bile tgk x terfikir pun tu persendakan jepun... aku pun fikir mcm kuasa kuat cmnepun bile kena ujian Allah ni mmg xde sape boleh lawan.. haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails