Tuesday, June 29, 2010

Broga Hill dan Sg Gabai:Part 2




Ok, to be honest bende ni dah plan lama, even before sem lepas abes lagi, dalam plan tu termasuk la pergi Genting, Cameron,Bukit Merah dan macam2 lagi, tapi disebabkan kekurangan modal dan masa, so pergi Broga ngan Gabai je la.

Disebabkan nak tengok sunrise, kiteornag plan nak gerak awal, dalam pukul 4 dah start hiking dah, so kene kumpul pukul 3, takut tertidur punya pasal, pukul 2 dah ade kat mamak, agak kesilapan besar disitu sbb sekarang zaman WORLD CUP dan paham-paham je la, tetiba sekarang sumer peminat Football kan, yang lelaki kalo x tengok x cool, perempuan tengok sbb ikut balak or nak usha bontot player,haha.

Tungu punya tunggu, last-last pukul 4 gerak, takpe, still awal lagi,huhu, sampai saner dalam pukul 5 terus start hiking.30 minit pertama, maintain lagi, jalan pun laju je,haha. Lepas 30 minit, paham-paham je la.


Baru naek suku perjalan dah boleh nampak this whole view, macam dah naek tinggi gile dah, tapi baru 30 minit hike, ingat dah nak sampai dah,rupa2nya tinggi lagi,huhu.

Tengokla tu, betapa ramainye orang, nasib baik kiteorng sampai awal jugak,huhu. Time ni matahari malu-malu kucing lagi.

Mr organizer, tanpa beliau, macam-macam plan x menjadi, terima kasih En Babu.

Permandangan lawa, udara nyaman,terbaik.Matahari pon dah naek, Baru la nampak muka orang,haha.


Yang hujung sekali tu peak nombor 1, pastu peak nombor 2, gambar ni diambil kat peak nombor 3. Aku pon sampai peak 2 je, pastu dah tak larat dah, member sumer kat peak3,haha. Nampak je dekat tapi sebenarnye,jauh gak la, ade la dalam 500 meter,huhu, kalo jalan lurus je xpe la kan, ini kene turun dan ke naik balik, naik tu macam dah 60 degrees je curam die,huhu.




Belakang tu gambar peak 3, sampai sini je yang termampu,haha. Maybe suatu hari nanti akan sampai ke peak 3, who knows, one day.


Everyone,yes, kami mampu melakukannya, anda bila lagi,haha.

Setelah 3 jam mendaki, kiteorng pon turun la, dengan penat kotornye dan macam2 lagi,haha, Cari la kedai mamak kat area Semenyih tu,nasib baik la jumpe,haha.

Masing2 muka penat je.


Babu tenagh memikirkan trip akan datang,huhu, tolong la jangan pegi hiking lagi, kite g pantai ke, shopping ke,haha.


Aku dan Misa yang tengah cover penat, aku maintain je, kata Fit,haha.

Harini sampai sini je, post Sg Gabai akan dibuat pada hari lain.Overall, Broga Hill memang cantik dan best untuk didaki, but be ready, dan pakai kasu sukan or better kasut hiking, jangan pakai selipar. Lag best, naek ramai2 ngan kawan, memang tak terasa penat nyer, ok tipu, naek ramai2 lagi la penat,haha.


p/s: i should have been in Langkawi today....=.(



Sunday, June 27, 2010

~~~Broga Hill dan SG. Gabai: Part 1

Baru je balik dari Broga Hill dan SG. Gabai petang tadi, masih kepenatan walaupun dah tidur 6 jam, sekarang kelaparan pulak, tapi mane nak cari makan dekat dalam campus MMU Cyber pagi-pagi ni, itula, saper suh pindah Cyber, Melaka tu makanan 24 hours,haha.

Badan dah start sakit dah ni, mana tak nyer, daki bukit dalam 2 jam setengah, turun more less in an hour, masa naek ambil masa lama sikit sebab naek masa gelap, dalam pukul 5 pagi, nak tengok matahari terbit la katakan, jadi keluar bilik dari pukul 2 pagi sampai la pukul 6 petang tadi.

Lepas tu, pergi Gabai plak, layan air terjun, tapi kene naek tangga gak, tinggi gile,haha, nak tau tinggi maner? Cube bayangkan Batu Caves tapi tangga die pelik sikit, kecik besar kecik besar, macam tu la,haha.But it was fun, hilang penat bile dah sampai atas tu, tapi bila dah turun je, sumer sakit penat lapar datang balik la.

It was hell of a ride today, penat nak mampus. Thanks to the organizer Babu and the others who come, nak bagitau kat sini tapi macam penat plak, takpe next update siap ngan gambar semua.

Hopefully i willl make it to SMSS 10's tomoorow, promise to be keep.


p/s: im trying to be honest here, cant u get it?

Monday, June 21, 2010

~~~Blog Usang lagi Bersawang...

Aduh, rasa cam dah bersawang lagi usang dah blog ni,memang betul la apa aku cakap dalam post lepas, dah xde project alpha, so dah tak tau nak blogging pasal aper,haha. tajuk post ni pon curi daripada nama blog Hatim Razak

bukan itu jer, sekarang ni pon agak sibuk sebab baru start semester baru kat MMU, kalau result gempak xpe la kan,huhu.


ade banyak bende yang nak diblog ni, bnyk sangat, tapi rasa cam malas je nak tulis,huhu, tengok la kalo ade kesempatan akan dicuba blog sikit-sikit. yang ini pon tulis lepas subuh, otak tengah blur2 tulis post,haha



.

Sunday, June 6, 2010

~~~Malam Sabtu yang menarik...



Sabtu malam Ahad macam ni memang bosan kalau duduk kat rumah, xtau aper nak buat so menhadap depan laptop je r,huhu, kalo ikutkan skang ni patut dekat JB tngh layan SEARCH dan WINGS, tapi apakan daya, ketiadaan duit menjadi punca utama,huhu, sia2 je dapat tiket free dari NUFFNANG. Tapi xpe, rabu ni dapat tengok KARATE KID pulak, dan sekali lagi tiket free daripada NUFFNANG,huhu, rasa bertuah sungguh, tapi itupon agak pening r sebab semeseter dah start balik so xtau lagi macam mana mau pegi, owh dan disebabkan saya terhutang budi dengan AIMI AZ sebab die bawak saya ke DIGI BREAK FREE PARTY sabtu lepas, after this we even,haha.


suatu hari nanti akan ku sampai jua ke konsert mu,huhu...

Sebenarnya tengah xde idea nak blog pasal apa,kalo ikutkan tahun lepas blog sebulaan sekali je tapi sejak ade PROJECT ALPHA terus semangat, tapi itupon blog pasal apa die suruh, sebab nak dapat top 100 punya pasal x kesah tulis apa maen bantai jer, bukan blogging namanya tuh,haha...

Haaais, dulu macam banyak je benda nak tulis, tapi semenjak dua menjak ni macam bosan je hidup, takde aper nak tulis, mungkin sebab life aku sekarang memang bosan kot,member pulak skang tngh kerje, praktikal atua last year, memang susah r nak lepak kan, aku baru first year, tu macam enjoy je tuh,huhu, sebenarnye tengah cuak sebab result dah keluar tapi x cek lagi sebab belum bayar,huhu. Tapi xpe, skang dah lepas pertengahan tahun ramai la member2 aku balik dari oversea, boleh la selalu lepak,huhu...

Harap-harap lepas ni bile PROJECT ALPHA dah xde pon akan still teruskan berblogging dan biar idea datng mencurah-curah, dan trafik serta income pon bertambah...


p/s: if u think one of ur old friend trying to piss u off, what would u do?


Friday, June 4, 2010

~~~Terima Kasih sekali lagi buat Nuffnang dan Project Alpha......


awal minggu ni dapat tikat ke KONSERT DOUBLE TROUBLE, semalam dapat tiket tengok KARATE KID awal sehari dari tayangan perdana,hari ni dapat RM40 dari NUFFNANG dan PROJECT ALPHA, aduuhhhh,gembiranya aku, kalau tiap2 minggu macam ini pon dah ALHAMDULILLAH.............=.)




hari isnin harituh baru tunaikan cek RM 172.05, kalo macam ini minggu depan boleh tunaikan lagi....=.)


Thursday, June 3, 2010

~~~Karate Kid......


damn, not even an hour ago i blog about getting 2 free tickets from NUFFNANG n now ive got 2 more ticket??? am i lucky or what,huhu....

2 free ticket for Karate Kid on 9th JUNE but its premiered on cinema on 10th JUNE, im gonna be one of the earliest,huhu....




Date : 9 June 2010 (Wednesday)
Time : 9.00pm

Venue : GSC One Utama



I LOVE NUFFNANG, THANK YOU....=.)




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails