Wednesday, October 27, 2010

Movie Review: Takers


Isnin lepas dapat 2 free tiket tayangan perdana cerita The Takers dari Nuffnang melalui Twitter,5 orang pertama yang tweet "I wanna watch The Takers with @NuffnangMY" dapat sepasang tiket. Tapi sebelum tu dia ada cakap ada suprise so stay tuned to nuffnang twitter. So all i did was keep on refreshing their twitter untill the task came out,huhu, keluar je terus type, dalam 10 minit kemudian terus dapat invite,huhu.

Sinopsis

A group of high-living young criminals bankroll their extravagant lifestyle with a series of painstakingly planned bank robberies while a dedicated police officer makes it his personal mission to stop them in the taut, edge-of your seat crime thriller Takers. After years of meticulously planned heists, the crew is convinced by one of their own to risk it all for one last big score, but pulling off the job of a lifetime with a dogged detective and a vicious rival gang on their tail is a tall order, even for these seasoned pros
 
 Ok, for me, the movie was awesome, the cast is great the action  great, the set and everything a definitely must watch movie.

Aku kasi movie ni 4.5/5

Sebab: lambat masuk so missed the first 5 min dan duduk depan sekali, kalau x this movie dapat 5/5.



 T.I. @ Ghost, macam dalam cerita, dia pon baru dibebaskan dari penjara

The Takers, they take everything, once a year.

Paul Walker, if u guys watch Kimora in The Fast Lane or something in E! channel 712 Astro, this is one of the house that her realtor shows her,huhu, owh n dont ask me why i watch kimora.


p/s:always ask ur friends whether their watch are on time or not.

Tuesday, October 26, 2010

Tips untuk berjimat cermat di Malaysia.


Ok, tetiba dapat ilham untuk menulis tips-tips untuk berjimat cermat di Malaysia ni lepas baca blog hatim razak, Tips untuk berjimat diLuar negara. Tapi harini aku akan bincangkan bagaimana nak menjimatkan duit dalam pemakanan. Yer aku tau aku agak berisi dan aku patut kurangkan makan untuk jimat tapi tidak, itu bukan apa yang akan kita bincangkan hari ni.

Kita makan untuk hidup, melantak untuk mati.

Cube korang tanya pelancong-pelancong dan mungkin hampir semua rakyat Malaysiaa, apa yang korang paling suka kat Malaysia? Kebanyakan akan cakap Makanan.  Melayu, Cina dan India makan benda yang sama. Pagi Nasi Lemak, tengahhari Nasi Beriyani, Malam Yong taufu, tengah malam roti kosong 2. Kepelbagain, xde la bosan asyik makan benda sama je tiap2 hari.


Tips 1: Makan di tempat-tempat yang mempunyai ramai pelajar atau didalam campus2 universiti berdekatan anda

Universiti awam lebih afdal. Universiti swasta pula sepeti Taylors College Lakeside Campus harus diellakan masuk jika anda ingin berjimat cermat dalam pemakanan. Mengapa? sebab dalam campus dia, ad Starbuck,Subway, dan macam2 lagi kedai makan yang best, dah macam dalam shopping mall jer,huhu.

Kenapa makan dalam campus murah? mungkin sebab peniaga tau yang dieorang punya main target adalah pelajar dan semua orang tau kebanyakkan pelajar xde duit, so kalo mahal2 nanti xde student datang, Da terbukti dari pengalaman aku sendiri di Melaka, Cyberjaya, Bangi dan Shah Alam.


Tips 2:  Kalau makanan tu senang dimasak dan murah, jangan makan di kedai mamak.

contoh 1: maggi sup mamak, RM 3.90

Mengapa? Orang suka makan maggi sebab murah, cepat dimasak, dan sedap, abaikan kandungan msg dan segala bende merbahaya.

Tapi kalau makan kat mamak, dah la mahal, lambat sampai, dan agak x sedap plus msg dan segala bende merbahaya. Semangkuk maggi sup mamak boleh beli 5 paket maggi, so fikir-fikirkanlah dan selamat beramal.

Tips 3: Peka dengan promosi2 di sekeliling anda

Seperti contoh baru2 ni Burger King ade buat promosi RM1 untuk whopper,harga standard set whopper ade la dalam RM10. Tapi untuk sehari jela kalo x memang gulung tikar la Burger King esoknya,haha.


jadi 6 oktober harituh ni la makanan aku, pagi, tengahhari dan petang. minimum 3 burger sorang, so makan malam terpaksa makan bende lain. Tapi bagus gak 3 burger sorang, kalo x orang pertama beli je terus habis,huhu.

Yang seterusnya, bukan dalam kategori makanan berat, tapi kira makanan jugak la kan,huhu, Baskin Robins. Aku makan Baskin Robins ade la dalam dua bulan sekali kecuali julai ngan ogos yang masing2 ade 31 hari. Kenapa? ramai xtau tapi setiap 31 haribulan BR buat promosi 31% diskaun, so kalo 1 quarrt yang standard dalam RM40++ jadi RM30++ je kalo x silap aku,huhu.



Tapi kalo dah sangap sangat tunggu 2 bulan sekali boleh pergi hari rabu, tapi direkemenkan untuk wanita2 sahaja kerana harus pakai pink untuk dapat promosi die. Kalo lelaki nak tu, bawak mak,kakak,bini,adik pompuan, kawan pompuan dan paksa  dieorng pakai pink before keluar.



Tips 4: Makan dekat rumah.

Ini untuk orang yang duduk dengan keluarga, baik makan rumah sama ada lebih murah or keluarga anda yang sapot. Memang jimat. Terbukti berkesan. Contoh aku, hari jumaat xde kelas, so khamis terus balik rumah, jadi xpayah kluar duit makan untuk jumaat dan weekend, bijak tak?

Tapi jangan buat obvious sangat balik rumah semata nak jimat duit, kasi alasan lain kalo x duit belanja kene potong, dari dapat seminggu dapat tuk 4 hari jer, isnin sampai khamis,huhu, sedih x?



Kesimpulannya, memang dapat jimat duit. Tapi asal duit simpanan x tambah2? kalo dah weekend je kluar tengok wayang ngan kawan2, lepak shisha, main futsal,g shopping memang xguna la jimat,huhu. Itu akan kita bincangkan hari lain.Sekian.



p/s:when i watch u in disney, wishing u were kiss me, coming in my fantasy.


Friday, October 22, 2010

Iron Man, Thor and Captain America.



Ok, aku tau aku lambat, tapi xsalah kan kalau nak share benda yang kita baru tau or sedar,huhu.Kalau korang perasan, aku baru perasan la, dalam cerita Iron Man 2, ade tunjuk dua bende yang ade kaitan dengan 2 Marvel superhero yang lain,that is Thor and Captain America. Yang pasal hammer Thor aku dah pernah dengar orang cerita tapi sebab die tunjuk last sekali dalam movie so memang tak r tunggu untu tengok kan, lagipon bukan tau time tu,huhu. Captain America punya shield tu plak memang x perasan. Lepas baca blog Haida baru perasan,huhu. So, thanks to Haida for the info.

 Tony Stark is IronMan



 Captain America armor yang still incomplete. Masa ni Tony tengah nak buat plate chest yang baru.



ini masa the last minute of the movie, paling last, hujung skali, kalo kat wayang mmg tengok la,huhu.

So, memang akan keluar movie ni, and they hope to do it before 2012 beacuse of the apocalypse and stuff,huhu,memang x sabar la kan,huhu.

New Era Cap Captain America.





Thor

Ok, dua cap ni dah memang lama tau ade dah, tapi sebab macam x lawa, so x masukkan dalam previous post,huhu, tapi memandangkan movie die akan, keluar, so it will be freaking awesome watching the movie while wearing this cap, damnnn,huhu, i need to save more money.



p/s: theres always this girl.


Friday, October 15, 2010

7 and 1/2: Wishlist Part IV


 Damn, every single time I decided to save money for something, something irresistible decided to come out,huhu.arghhh.


NEW ERA 59 FIFTY MARVEL and DC COMICS


 Superman

 Spiderman

 Batman

 Ironman



NEW ERA 59 FIFTY SESAME STREET


 Cookie Monster

 Elmo

Big Bird

NEW ERA 59 FIFTY ONE PIECE SKULL

 Monkey D Luffy

Usopp


If anyone decide to buy me this cap, my size is 7 and 1/2, remember that if you love me,huhu.


source: facebook.com/frenzyhoodx



Thursday, October 14, 2010

I'm going to BANGKOK.

Sepertimana tajuk post ini, yes, im going to BANGKOK but not anywhere near soon,huhu, im going on june next year, and my sister just booked the tickets, thanks kak lala. This means that I have around 8 month to save money for this trip,huhu, I hope thats enough time for me to went crazy shopping in Bangkok. 

This is all thanks to AirAsia, now everybody can fly.

Seriously now everybody can fly with AirAsia. My first time flying is around march earlier this year, me and my older sibling went to Bandung, Indonesia. It was a good place for a trip but the people there,haaaaih, lets  just keep it at that.

AirAsia, Truly Asean

 Tankuban Perahu.

Right now, AirAsia are having promotion as low as RM1 to selected destinations as a celebration for the 100 million guest flown. For more info CLICK HERE.

If the link i that i give does not work, there are AirAsia ads in my blog just look for it and click.

This post is not an ad, Im just excited being able to travel overseas again after Bandung and its all thanks to AirAsia.

Owh, I almost forgot, my whole family will go to Sipadan on January also thanks to AirAsia.Damn, its not that everyone can fly, but everyone can fly frequently, AirAsia need to change their motto,huhu.




p/s: i guess ipad has to wait,huhu...



Tuesday, October 12, 2010

Zero Gravity.

2 Reason zero gravity is not cool

Number 1 

and 

Number 2.

If you guys get it and find that its funny, please comment,huhu.


p/s: im not lame, i just ran out of idea,huhu...


Saturday, October 9, 2010

Wishlist Part III: IPad


 I know its not my birthday anymore, and ive already got what i wish for in my previous post about wishlist, but damnn, rite now I just want it badly, sadly, cant afford it,huhu...




 aarggh, i want one,huhu...



To make my wish happen, from now on, im gonna save every money or income ive got online, my blog, facebook and twitter, just hope that i can buy it before something cooler and more expensive comes out,huhu.



p/s:But damnn, I need 2.3 k more,haha.Wish me luck.




Friday, October 8, 2010

About . Follow Me . Link Exchange . Credit . Thank You.


This is a personal blog, I write most of the things that pop out from my head, if I write everything that come out, then Ill be writing nonstop for the rest of my life.

I will not follow you back even if you follow me, I WILL NOT, unless you are a cute girl or your blog is interesting for me to read. So stop asking me to follow you.

Please tell me if you put my blog in your bloglist or you want to exchange link, again, TELL ME, I wont know unless u told me. Theres a few blog with my link in it but then I have never visit that blog, not that i really complain but it doesnt sounds fair to you guys. So tell me so we can EXCHANGE LINK.

If anything that i write or post, I mean ANYTHING at all,that interest you guys, and u guys want to share it in you blog, please mention my blog for credit. If there is anything interesting enough.

For any post that you like, hate, or that Im wrong or that you guys have any other opinion about it, feel free to drop you comment, Im open to any criticism or anything.

This gonna be a sticky post for a while. The newest post gonna be below this post and

THANK YOU FOR READING THIS BLOG

Thursday, October 7, 2010

Quick Update October 2010

Dah lama rasanya tak update blog ni dengan something yang bermakna dan panjang, semua post bulan lepas macam pendek2 jer,huhu, bukan takde idea, just macam penat dah nak blog, but hey, dont get me wrong, I love blogging, writing post, reading other people blog, but then, xde masa, for me, i neeed preparation for making a post, for along post, not like the short update and stuff. The problem is, i took to long to prepare the post, and when im ready, the thing already 'basi' or boring already so i decide not to post it up,huhu.

Theres already afew post that i planning to write, especially rayaa post, syawal end tomorrow but i still didnt post anything bout raya,huhu. Ill try my best but dont expect too much from it,huhu.


p/s: im not superman, i dont claim to be.....

Tuesday, October 5, 2010

Melayu balik ______???


Correct me if Im wrong...

If I remember correctly, Malays used to be either 'Orang Laut' or people migrated from Indonesia.

If Malay say that Chinese should go back to Mainland China

and

Indian should go back to India.

So,
Does that mean we have to go back to the sea or indonesia?

Im sorry but i rather be going to China or India.



p/s: some people used to called me Doreamon as an insult, I say THANK YOU, Doraemon is a very cute 22nd century robot-cat and I like him.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails