Thursday, September 30, 2010

For Sale.SOLD

For Sale SOLD

  SUPRA TK SOCIETY 
RM150/Negotiable
Condition NEW
No box hence the price
Size10.5 UK/ 9.5 US
Bought in Philipines
Will be send by post outside Putrajaya.
Anyone interested can PM me in Facebook.






p/s:long post coming.....

Sunday, September 26, 2010

Maher Zain - The Chosen One | ماهر زين - المختار


Everytime I heard an english song, Ill try yo translate it in Malay, its a good training for me, and i know that i cant pass this one, its really a good song and a meaningful one.

Owh, Ive just traslated the lyric, I dont make a video or sing it, this is the original video. ENJOY.






Dalam kegelapan dan kealpaan
Cahayamu yang kami perlukan
Kau mengajar erti kehidupan
Muhammad Ya Rasullallah

Hatimu penuh kemurahan
Memancar cahaya keimanan
Kaulah sebaik ciptaan
Muhammad Khairul Kalqi Allah

Chorus:
Sallou 'ala Rasooli Allah
Habibil Mustafa
Peace be upon the Messenger
The Chosen One

Dari kemewahan kau berpaling
Kan berdoa setiap malam
Hanya kebenaran dari mulutmu
Muhammad Ya Rasullallah

Keindahan mu tiada bandingan
Tak terlawan si matahari
 Kaulah plihanNYA
Muhammad Khairul Khalqi Allah

Chorus

Kan ku akur ajaranmu
Dalam menempuh kehidupan
Sepertimana kau sampaikan
 Ku berdoa hampir padamu
Melihat kau tersenyum melihatku
Bila tiba masanya

Chorus

Original Lyrics: Bara Kherigi
Melody & Arrangement: Maher Zain
© Awakening Records 2010

Bruno Mars - Just The Way You Are - Parody-



TimothydelaGhetto or Traphik, Youtube Legend with more than 500 thousands subscribers.

The best parody ever, awesome song, awesome video, and one ugly dude,haha...

Theres other awesome video like this, but this is the best, thumbs up Traphik.





"When i see your face, its not a thing that I would not chase, cause u were amazing, ONLY FROM AFAR."




p/s: wish me luck....again...





Thursday, September 23, 2010

~~~its lame but who cares III........


woke up with another rhyme in my head.....

Dont cry baby, you face wont look good with tear,
Let me tell u something, just lent me your ear,
We were going steady no need to shift the gear,
I still love you so theres nothing to fear,
I'll be forever and ever, with you my dear.

I know its lame,but thats not what i fear.



p/s: wish me luck...=.)

Tuesday, September 21, 2010

LOL




Nobody laugh anymore this days, they just lol, i mean L-O-L.....


p/s: maybe i should gain a few more kilos so that i can join biggest loser.....

Monday, September 20, 2010

Quick update September 2010.


Dekat seminggu dah x update blog ni,huhu, maklumlah, sibuk dengan raya and finals,huhu. Raya sangat menarik, semua pak cik makcik macam baru dapat bonus,haha. 2 tahun lagi pastu dah xboleh dapat dah, kene kasi pulak,huhu.

Raya post pon x buat lagi, banyak gambar menarik yang nak share, kasi jeles sikit kepada cousin2 yang x balik beraya tu,huhu,saper x balik kampung mmg rugi gile,huhu.

Owh, dan ade bende menarik terjadi, apparently, my laptop dengan suka hatinya rosak 3 days before my paper, bukan rosak but the windows got corrupted so kene format everything back. dan yang lagi bestnyer, sumer files xdapat diselamatkan, all my notes,videos,song, pics, everything,damnnn, time2 macam ni la buat hal,huhu, mmg LANSI. kalo aku budak IT xpe la,huhu.


YES I AM

p/s: wish me luck, lots of it.....


Tuesday, September 14, 2010

True Story 1.


Location: Alamanda ATM

WOMEN:    ravaging thru her handbag for her purse, find her purse, give handbag to husband, look for atm card, couldnt find it, ask husband for handbag, still couldnt find it, check her baby stroller, stll couldnt find. Her husband suggest her to look inside the purse again, she look it again, she found it, insert the atm card, got rejected, try again, finally able to wothdraw money,THANK GOD.

ME:    take out wallet, take out atm card, insert card, withdraw money,take money, take card, BYE.


TRUE STORY


p/s: we r indeed from different planet....



Friday, September 10, 2010

Syawal 1431 Hijrah


SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI


daripada

IHSAN AZ dan Kaluarga....=.)




Thursday, September 9, 2010

Buka Puasa DIGI Angels Bersama Nuffnang @The Apartment



Isnin 6 September 2010, sekali lagi dijemput menghadiri sesi berbuka puasa bersama Nuffnang@ The Apartment, tapi kali ini ade DIGI sekali,huhu. Kali pertama time 2 ramadhan haritu hanya 15 orng blogger dijemput, tapi kali ni sebab dah bertambah penaja, so bilangan blogger yang dijemput pon bertambah, sebanyak 50 orang,huhu. Makanan masih sedap, suasana masih meriah, tapi yang lagi best, teman-teman blogger yang peramah,huhu.

Klik sini untuk post kali pertama.

Buffet Ramadhan 2 TheApartment

Khas untuk DIGI Angels.

IHSAN AZ.
AMIR HAMZAH@SayurIkan

FAIEZI,IHSAN AZ, FARHAN.



Dessert.

Pinggan PakCik SayurIkan.

Berdiri dari kiri: Orng kuat Digi, Nic Nuffies,Isteri Bro Hamid, Jemah,Ceera,Akiss,Kifli. Kalau x silap la, sbb dieorng mcm peramah dan baik gile, siap Nic bawak jalan2 pusing satu TheApartment untuk berkenalan,huhu.

Bersama blogger2 lelaki terhebat,haha.

IHSAN dan SayurIkan

SyurIkan dan Ceeramon

SayurIkan dan AnakPerak

 OK, selain daripada majlis berbuka puasa, antara aktiviti yang diadakan adalah pengenalan kepada DIGI Mobile Wireless Router, @ Digi Mifi.Seorng blogger bertuah telah dipilih oleh pihak Digi test drive selama sebulan,or dengan erti kata lain, internet percuma selama sebulan,haha. Tahniah Bro Hamid sebab dipilh, please give us a good and honest review yer,huhu.

Selain tu, ade gak cabutan bertuah, pemenang die akan dapat test drive HTC Aria selama sebulan, pergh, macam mantap je handset tu, rugi x dapat,huhu.


Group photo bagi semua blogger yang hadir,Nuffies, and orang kuat DIGI, and yes im not in the picture because i have to be the photographer,haha. Macam dalam gambar tu, kamera bnayk atas meja, tapi xde saper nak tangkapkan, so dengan berat rela hati, aku pon pergi la tangkapkan,haha.Tapi kalo sesiapa yang ade gambar yang ade aku sekali dalam die, please share,huhu, sian aku...=.(

Link untuk blogger2 yang lain akan diupdate later, sbb sekarang tngh sibuk tolong siap2 untu berbuka nanti,huhu, owh dan sila tinggalkan comment jika anda ada sekali disana yer,huhu...=.)

kredit gambar kepada Pakcik SayurIkan....

p/s: SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...






Tuesday, September 7, 2010

The 100th Post.


Assalamualaikum dan Salam Ramadhan.

Pejam celik dah 100 post sudah blog,ni,huhu, 3 tahun setengah baru seratus post,apakan daya, baru start aktif balik tahun nih. Dah macam2 aku tulis, yang aku post, yang aku tulis tapi x post, yang dah post tapi delete, but now its official, this is my 100th post.

Nothing special just want to remind myself how far ive go since 3 years ago,and most of it have been written in this blog. This is what ive done, with family and friends and i hope i can keep doing it untill the end. Thanks to all who have been supporting me, following me, reading this blog of mine or even to everyone who open this blog of mine, I appreciate all of u guys. THANK YOU.

Ini bukan post emo,haha, ini post gembira,sedikit terharu,huhu, tapi overall excited.

Theres a few post in the waiting list and will be posted as soon as possible.
1. Menu Ramadhan Photo Blog

2.SMSS05 BUKA PUASA@OASIS 9.

3. BUKA PUASA DIGI ANGELS with Nuffnang.

just wait for it and keep supporting, following and reading this blog, tq.


n las but not least


SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA ALDILFITRI

Have a safe journey back to your hometown, drive carefully.


p/s: trying to be honest....=.)



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails