Tuesday, November 30, 2010

I blog for money.


Alhamdulillah, harini duit untuk sponsored post dah masuk dalam total earning, tapi rasanya biarlah simpan lama sikit, tahun depan baru cashout, buat belanja ke Sipadan dan Bangkok. Jumlah dia? Biarlah rahsia,haha.

Ramai blogger cakap niat blogging kena betul, jangan semata-mata nak duit. Tapikan, salah ke kalo blogging sebab nak duit, habis tu kalau kita kerja nak buat duit, itupun salah ker? 

Kalau dah nama blog ni pon TryingToBeHonest kan,biar aku cakap jujur jela. Blog ni dah lama, since 2008 lagi, dan dari awal aku dah letak Nuffnang tapi aku baru aktif blogging awal tahun ni. Sebab apa, sebab ade Project Alpha, its an online series that featured Malaysian Top Blogger. Setiap minggu, Project Alpha akan kasi assignment, sesiapa yang buat assignment tu ikut requirement die akan dapat RM 20. So, teruja nak dapat duit punya pasal, aku pon start aktif blogging balik.

Betul tu, sebab nak dapat duit, aku start serius blogging balik, salah ker?Walaupon x seberapa, tapi memadai la bagi aku kalau setakat nak jalan-jalan tengok wayang kalau x dapat tiket free dari Nuffnang,huhu.

So, kesimpulannya, bagi aku, x salah blogging untuk cari duit, especially kalau korang budak UNI yang asyik xde duit macam aku.


Owh, kalau sesiapa ade soalan pasal BE ker, traffic ker aper ker pasal cara nak buat duit ikut Nuffnang, tak reti nak letak ad ker, sila tinggalkan komen anda, InsyaAllah aku akan tolong.

IHSAN AZ =.)

13 comments:

Afsar said...

siapa kata salah???tak salah pun..
thanks,ko pun banyak tolong aku nak letak add...
aku pun tgh try untuk dpt duit ni..haha...1 sen pun takder lagi..hehe..

zmah said...

Hidup sememangnya memerlukan DUIT,siapa tak nak DUIT,orang GILA pun nak DUIT tidak menjadi kesalahan jika ada yang berblog untuk DUIT.

ken said...

jangan too money-driven :)

~IHSAN AZ~ said...

faris: glad to help, anything else just ask k...

zmah: haha,cash rule everything around me....

ken: naaah, it started that way but not anymore,huhu,but its a good way to drive ur motivation...

Tn.Punya said...

bro.. hang dah dapat payment Proton tu ke.. asal aku punya RM0.00 je sampai sekarang.. huhu.. kena reject kot ni aku punya..

Apa pon tahniah bro..

~IHSAN AZ~ said...

Tn Punya: aik, boleh kene reject ker,huhu, xtaulah saya, cube hantar email ke nuff..

terima kasih diatas sokongan,huhu...

Tn.Punya said...

bro bila dia start bayar ye.. aku nak tanya juga dekat admin dia orang ni.. masa ko dapat tawaran tu.. jumlah duit tu dia ada tulis tak? sebab aku dia memang tulis RM0.00 je.. pelik gak aku ni.. mati2lah aku tunggu 30hb tu ada payment..

~IHSAN AZ~ said...

urmmm, yng sponsored post tu die dah letak dalam seminggu lepas, pastu 30 hb tu masuk la rm 100, tapi die xmasuk dalam earning kite yng kat atas tu, die masuk dulu kat earning kat bawah skali dekat ngan cashout, lame sikit baru die kire dalam earning skali....

Siska said...

betul...setuju gila....hahahhaha...=)

HonEyBuNNy said...

sayang nuff....he2

~IHSAN AZ~ said...

siska: x salah cari duit lebih kan,huhu...

hanny: sya pon sayang nuff jugak,huhu,...

anis nabila said...

ihsan,
camne nak earn money thru nuffnang?
aku bru try join.
tak tahu pape. hehe

Muna Hana said...

hye... I followed the instruction provided in the nuffnang site but I don't get it... Can u please help me out? I want to make the ads to be like yours... :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails