Saturday, August 14, 2010

Menu Ramadhan 14 Ogos 2010/ 4 Ramadhan.


Weekend pertama Ramadhan tahun ni, so of course la masak sendiri dengan semangatnyer, kejap, bukan aku masak, i mean my sister and mom,huhu,tapi sebagai anak yang baik, tolong2 jugak la dieorng,huhu, serius tolong masak, bukan tolong makan,haha.

Tengah2 tolong dieorng masak tu, tetibe terasa nak update blog, padahal baru je update 2 jam lepas pasal bukak pose ngan nuffnang, ni na update lagi, buang tebiat ke aper,haha, tapi sbb semangat punya pasal, xpe updatekan jugak,huhu.

Menu hari ni banyak giler, macam2, siap boleh bukak gerai lagi kat pasar ramadhan nanti,huhu. Maghrib pukul 7 30, tapi pukul 2 dah start masak, itu kalo kat rumah la, kalo aku time kat hostel, lagi 5 minit nak berbuka baru plan nak g makan maner,haha.

Oook, xyah cakap bnyk dah, mari kite tngk menu aper harini kat rumah Abdullah Zubir...



Desert pertama harini, Strawbery Cheese Cake,hurmmm, sedap wei, tapi x siap lagi, sie supposedly ade strawberry toppings and whipped cream atas tu, akan dibuat nant,huhu....

desert kedua, Sekaya Nangka,resipi Pah Haji, nenek belah abah, sedap, tapi takut terkurang manis je la, maklumlah puasa, xleh rasa,huhu....

next one, menu utama, ayam goreng rempah dngn ikan masak tempoyak, ikan aper tu x dapat dikenal pasi, maklumlah, jarang masuk dapur,haha.

kuah tempoyak yng baru nak masak,haha.

rendang masak kerang,hurrmmmm, kurang suka sikit, kalo kerang rebus suka la, tapi dah masak rendang boleh la,huhu.....


Hurmmm, air xtau lagi nak buat air aper, kepala dah pening dah nih,huhu, tngk la nanti eh, dah la lagi 3 jam baru berbuka,haha,cleh blah.

Ookla, kene buat2 sibuk, sebab kalo depan komputer je kang nanti ade la orng jerit nama suruh buat something,huhu.

UPDATED:

khas untuk cik ZANATUL NADIA sempena bulan ramadhan,haha....


 sedap wei natul,haha,aku bajet r sebb x rasa lagi,haha.....



p/s: wait a minute....

2 comments:

hatim a.r said...

aku semalam makan gulai tempoyak.harini kerang jugak!!tapi masak sambal.dessert ko yg sekaya nangka tu macam best je?resepi boleh? hehe

~IHSAN AZ~ said...

haha, penat wor masak, buka pukul 7 30, pukul 2 dah get ready,boleh x? nak ker? nnt aku tanyer mak aku, aku tau makan jer,huhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails