Monday, August 23, 2010

SMSS05: Flaming Buffet @ Sunway

Penulis tidak akan berasa bersalah dan tidak akan peduli jika ada mana2 pihak yang terasa kerana tidak dijemput ataupun kepada yang berada di Luar Negara,Sekian

Reunion buka puasa, tiap2 Ramadhan mesti buat, dan tiap2 tahun mesti nak makan buffet, tak boleh blah, yerla, masing-masing jin kan(x termasuk aku). Tahun ni, 21 Ogos, buat dekat Flaming Buffet@Sunway. The food kinda oook, boleh tahan la, variasi pon bnyk, drinks pon ok, the best part is the ice-cream, aku makan ais krim + choclote fudge je malam tu,huhu. Dalam web page die cakap ade marshmallow, penat aku cari tapi xde, so agak hampa disitu,haha.

ini gambar cilok dari website die,kalo tengok saper tak terliur kan, udang, ikan clam, sotong dan macam2 lagi la,huhu. Ingatkan memang macam ni la, tapi sebenarnya, indah khabar dari rupa,haha, this is too perfect for RM23.95++.

Ok, ni gambar sebenar time makan,huhu, agak x lawa n messy but yeah, all the above food mention was there and they didnt stay long, masak2 je licin, mmg jin,haha,siap ade ayam rendang, aper sumer lagi.

Bukan steambot je ade, nasi goreng ayam goreng, fries, sumer ade la, sedap tu, boleh tahan la,because the main attraction is steambot, yerla, nama kedai pon Flaming Steambot kan.

Tapi, standard r sumer ade tapi,huhu, tempat die sesak giler,sungguh x seronok makan,agak tension sikit disitu. Aku book untuk 25 orng, tapi yng dtng 20 orng, tp aku last minute dieorng call aku bagitau ade 22 orang, so macam ade xtra seat macam ok sikit la, sampai kat situ dah la die kasi seat asing2, damn, pastu sempit la plak, meja untuk 8 orng jadi untuk 11 orang, x ker sempit, kalo sumer kurus dan tough macam aku xperla gak, ni masing2 macam jin,haaaih.

Paeh, Daun, Teng(ketua jin), Maped, ngan Dayak, tengok gambar ni mesti korng paham kan aper maksud aku,haha.

meja ni spesial, sbb ade pompuan ngan ade artis,kalo korng hebat dapat teka saper artis tu, next lepak aku blanjer teh tarik, terhad kepada sesiapa yng xdatang jer,huhu.

Yang sebelah sini, baek2 je, huhu, sebelah fazid belah sini aku, tapi salad jealous ngan aku, tu sbb die tangkap time aku blah je,huhu.

gambar ni aku agak musykil sikit,aku xtau citer, sesaper yng tau tolong share,huhu...

ooo, yang perempuan tu awek paeh, shit, aku luper lak nak tanyer nama,haha, meja asing2 kot,huhu, yng disebelah tu si artis sibuk menbahan orng, stok setahun katernyer, dan yes, die still x berubah, still kuat pertikai dan bahan macam sekolah dulu,haha.

time ni sumer dah kekenyangan dah, tapi paham2 la, orng bergambar tangna die pegangn mangkuk lagi,haha, memang jin.

haha, ni sangat menarik muka ipok sampai mmg kena tayang kat blog ni la,huhu.

time ni semua dah kenyang, so sebab tu sumer muka happy je,haha, PERUT KENYANG, HATI SENANG,haha....

Lepas kene halau dari Flaming,sumer dah takde idea nak buat aper pas tu, Karok or Futsal,huhu, hei, aku organizer buka puasa je, haha, xkan sumer aku nak plan, letih la wei,huhu. 30 minit plan depan kedai tu, last2 sumer setuju maen futsal kat Frenzy Shah Alam, itupon sebab gilbert ade booking pukul 11 kalo x,haaaih...

Nak pergi Shah Alam satu problem gak, ramai xtau jalan, so dah bnyk buang masa kat situ,huhu.Tapi nasib baik la Futsal malam tu ditaja oleh NESTLE, NESCAFE TONGKAT ALI,haha, semua bertenaga je malam tuh,haha, cabi siap minum 4 tin, mmg jin,huhu.

credit to pian kerana menaja Tongkat Ali,haha...

Lepas futsal macam biasa,lepak mamak pulak,huhu, borak2, bahan2,kutuk2, pastu dayak macam biasa, 'ITS ALL ABOUT S**, pona kumpul bahan untuk setahun nnt die balik sane, yerla, die xde kat malaysia pon facebook kan ade,huhu.

Overall, plan success, yer la, tngk la saper organizer die,haha, thanks kepada semua 19 orng budak lelaki yang datng, dan thanks juga kepada awek paeh, atleast xde r nampak gay sngt,huhu.

Next stop, 4th september, siapa ade cadangna buffet sila bgtau, n kalo boleh a week earlier senang nak booking,dan kalo ade sesiapa na offer rumah die lagi best,huhu. Kali ni target biar lebih siki, n kalo boleh biar ade budak girls.Jngn tanyer aku saper girls yng akan dtng, nak handle boys pon aku dah serabut,huhu.

saper x dtngn nnt, snng je, aku hantar awek paeh ngan cucum dah,huhu, chum dah warning tu dah,haha.

AWAS KO!!!!


p/s:theres this great dude i know, n u r reading his blog...=.)



4 comments:

wadefak said...

oi nak gamba

~IHSAN AZ~ said...

gambar kat fb salad, tapi ade sikit jer, nnt tunggu awadh...

アワド said...

gomen2 aku dpt balik camera this weekend tp x byk sgt gmbr pon

zaim said...

woi2 4hb nak bukak pose kat ne?
buat open house hari ray awei lg meriah ho3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails